Se hur träningsprofilen Ashkan Aghili har byggt sitt hemmagym

08 oktober 2021 12:25 | Nyheter

Bild på Ashkan tagen av Gibbe Nakhle, www.gibbenakhle.se

Ashkan Aghili är en välkänd person inom träning och hälsa och tog hjälp av oss på Gymleco för att bygga ett hemmagym i sitt garage. Vi åkte och hälsade på för att ta bilder och ställa frågor om hur han tänkte när han byggde sitt hemmagym. 

 


Under de senaste åren har intresset för hemmagym ökat markant, bland annat på grund av pandemin. Våra kunder bygger gym på altanen, gym i vardagsrummet, gym i källaren eller som i Ashkans fall gym i garaget.

Vi ville såklart veta mer om hur han tänkte när han byggde gymmet på ca 13 kvm och hur han använder det idag. Vi passade därför på att ställa några snabba frågor när vi var där och levererade hans latsdrag och rodd.

 

Vem är du för dem som inte vet?
Jag är en före detta tävlande kroppsbyggare som numera är träningskreatör. Jag älskar att träna och skapar innehåll för att inspirera andra. Träningen är det roligaste jag vet även om det är jobbigt. Att utveckla sig själv, att bli starkare och att lära mig nya saker.

På senare tid har jag byggt ett hemmagym med hjälp av Gymleco, älskar era maskiner, för att maximera min tid och för att kunna ha träningen nära till hands. Jag tränar 5-6 gånger i veckan och jag kör 2-3 pass hemma beroende på hur mina dagar ser ut. Jag gillar verkligen att träna hemma och har inte ett behov av att vara bland andra människor, det är kul men vissa gånger så vinner jag mycket på att träna hemma p.g.a. effektiviteten. Oftast blir det bröst, axlar, armar och då behöver jag inte ett komplett gym för att fullfölja ett bra pass, men jag kan köra allt jag vill här, det handlar bara om fantasi.

Sedan gillar jag garage känslan, det gör det lite rough. På sommaren har jag öppen garageport och öppna fönster och på vintern kör jag i hoodie och mössa.

 

Hur tänkte du när du planerade ytan eftersom den är så pass kompakt?
Jag fick mycket hjälp av er och sedan hade jag en bild själv men det är inte alltid så lätt i verkligheten när maskinerna är på plats. Då gäller det att verkligen maximera ytan på så smart sätt som möjligt.

Sedan får man flytta runt lite beroende på vad man tränar men det funkar jättebra. Dämpargolv är jätteviktigt, så att inte hela huset skakar.

Vad är viktigast för dig på ett hemmagym?
Viktigaste för mig är att ha basutrustningen, så att jag kan köra bänk, böj och mark. Det är basen. Sedan har jag lite hantlar o.s.v. för att kunna addera ytterligare på basövningarna. Efter jag skaffat Krysssdrag så har jag ytterligare en nivå så att jag kan göra cable flyes, axlar och alla möjliga övningar.

Nu när jag har latsdrag och rodd så har jag i princip ett komplett gym. När det kommer till ben så kan jag göra knäböj, raka mark och olika former av squats t.ex. landmine squats. Allt handlar jättemycket om din fantasi.

 

 

Vad har du lärt dig av det här?
Jag har lärt mig att uppskatta mitt eget gym. Jag kan träna under väldigt pressade tider och ändå få in mitt pass.

Jag har lärt mig att experimentera ännu mer med min träning. Eftersom jag inte har alla maskiner så hittar jag träningspass och träningsupplägg som är minst lika effektiva som om jag är på ett gym, fast med det jag har.

Vad blir nästa pass?
Jag ska köra rygg, jag måste testa mitt nya latsdrag och rodd!

 

 

Hem / Senaste nytt / Se hur träningsprofilen Ashkan Aghili har byggt sitt hemmagym