Hemmagym utrustningen som skapades ur Covid-19

22 september 2020 6:00 | Nyheter

När vi nu börjar närma oss sista kvartalet av 2020 så är det lätt att man ser tillbaka och summerar det gångna året. Covid-19 har förändrat mycket, inte minst inom näringslivet. Det som dock inte belysts i lika hög grad är hur krisen påverkat vår produktutveckling.

Inom träningsbranschen finns det många olika slags leverantörer, alla med olika kundgrupper. Vi på Gymleco har alltid inriktat oss mot kommersiella gym. Vi skapar högkvalitativa gymmaskiner som varit på marknaden sedan 1994. Sedan kom våren 2020 och ingen visste vad som skulle hända.

För att hålla oss ajour under den turbulenta tiden så var vi extra noga med att följa försäljningen och vid andra kvartalet såg vi en tydlig förändring. Plötsligt var det fler privatpersoner som hörde av sig och ville ha gymutrustning hem. Gruppträningar ställdes in och många valde bort gymmet för att undvika mänsklig kontakt. Företag över hela Sverige började med hemmakontor och dess anställda var tvungna att hitta på nya lösningar för att hålla igång sin träning.

Denna ändring i marknaden gjorde att vi fick en explosionsartad efterfrågan av hemmagym. Vi hade hemmagympaket sedan innan men var inte vana med trycket som nu uppstod och lagret började sina. Det var inte bara vi, efterfrågan var så hög att lagret tog slut hos alla våra branschkollegor. Det fanns ingen tid att förlora så vi satte igång att skissa på nya produkter för hemmabruk. Arbetet resulterade i en ny träningsbänk och knäböjställning. I och med att vi är ett av de få bolagen inom vår sektor som har inhemsk produktion så kunde utrustningen produceras snabbt. Vi var noga med att hålla samma kvalitet som våra andra produkter men valde en förenklad design så att vi kunde sälja dem till ett överkomligt pris. Plötsligt hade vi två nya artikelnummer som helt uppkommit ur Covid-19.

“Så här plötsliga ändringar på marknad har aldrig uppkommit under de 30 år som jag arbetat inom styrketräning och gym” berättar Gymlecos grundare och Creative Director Kari Jernvall.
“Just för denna bänk handlar detta av återkomsten av vår gammal hemmagym bänk från 90-talet. Designen och kvalitén på bänken är kännetecknande för Gymleco. När träningen hemma har utvecklats och blivit vanligare under åren har även kravet för utrustningen för hemmaträningen ökat. Det är viktigt för oss att möta kundernas höga krav på styrketräningsutrustning till hemmet.”


Dessa två produkter blev storsäljare och inledde en stående diskussion internt vilka andra produkter som kunde utvecklas. Dagens situation gör att vi måste vara agila och förse marknaden med de produkter de vill ha men utöver detta så har vi ett ännu större ansvar. Vi bör göra träning så lätt som möjligt för alla som påverkas av Covid-19. Vår allmänna hälsa är viktigare än på mycket länge och vi måste se till att det finns alla möjligheter för folk att träna, vart de än befinner sig.

Hem / Senaste nytt / Hemmagym utrustningen som skapades ur Covid-19