Gymleco: Tillsammans mot en hållbar framtid

12 december 2020 10:00 | Nyheter

På Gymleco har vi alltid haft en miljötänk då vår grundidé är att göra hållbar och utrymmessnål utrustning som tål mycket och länge. Vi har under 30 år optimerat vår produktion och gjort medvetna val för att utveckla en produktion som är skonsam för miljön. Däremot finns det alltid rum för förbättring. Både vår planet och våra kunder kräver att vi ständigt utvärderar vårt miljöarbete för att skapa en mer hållbar framtid. 

Vi är inte ensamma om att jobba med interna miljöfrågor. Enligt Tillväxtverkets enkätundersökning Företagens villkor och verklighet så har över 60% av medelstora företag en miljöpolicy 2020 och lika många hade målet att sätta upp och nå miljömål för den egna verksamheten år 2020.

Andel små och medelstora företag som har en framtagen policy för miljöarbete år 2020:

Bildkälla: Tillväxtverket, Företagens villkor och verklighet 2020

Andel små och medelstora företag som arbetar med att sätta upp och nå miljömål för den egna verksamheten år 2020:

Bildkälla: Tillväxtverket, Företagens villkor och verklighet 2020

För att utveckla vårt miljöarbete gick vi i år med i Breakits utmaning Impact challenge. Utmaningen går ut på att ta tag i miljöfrågor i  flera olika områden. Varje vecka tas ett nytt förbättringsområde upp och en utmaning skickas ut till deltagarna. I slutet av veckan ska de deltagande företagen rapportera vad de internt har åstadkommit.

Det vi på Gymleco märkte under utmaningens gång var att som grund så hade vi ett stabilt miljötänk däremot var det flera mindre aspekter som vi som företag absolut kunde förbättra. Tex kost, sopsortering och elavtal. Skulle personalen tycka det var ok med havremjölk istället för komjölk? Kostar verkligen miljömärkt el mycket mer?

Det kan låta som små saker men varje ändring mot en mer hållbar framtid gör skillnad. Med hjälp av utmaningen så fick vi upp ögonen för vilka områden som vi kunde förbättra. Det är lätt att bli hemmablind och därför det är viktigt att företag som Breakit satsar på sådana här initiativ.

Miljöarbetet också viktigt för konsumentens val. Vi på Gymleco ser en tydlig ökning i hur medvetna våra kunder är och fler än någonsin kräver att den utrustning de investerar i ska vara hållbar, både produktionsmässigt och att produkten ska hålla under en längre tid. Dessutom tar våra kunder tiden att jämföra olika bolag och hållbarheten är en viktig del i deras val.

Nu under året då hemmagym har blivit extremt populärt (läs mer om hur detta påverkat oss kommersiellt här och produktionsmässigt här) så har fler privatpersoner än någonsin börjat fördjupa sig i gymutrustning. Vi märker att för många som vill skapa ett hemmagym är det viktigt att utrustningen ska hålla livet ut och många är villiga att dels ta längre tid på sig att välja den perfekta utrustningen men också investera mer för att kunna känna stolthet i sitt köp. Folk vill undvika onödig konsumtion och lägger hellre mer pengar på utrustning som håller men som också kan ha ett andrahandsvärde istället för att bara slängas bort.

Miljöfrågan är stor och komplex men varje litet steg mot ett mer hållbart bolag är ett steg i rätt riktning. Detta både ur ett större samhällssyfte men också i ett kommersiellt syfte. Därför kommer vi hålla ögonen öppna för fler initiativ som Impact challenge och fortsätta jobba vidare för en mer hållbar produktion, fredagsfika och framtid. Om du vill läsa vår miljöpolicy så finns den här.

Hem / Senaste nytt / Gymleco: Tillsammans mot en hållbar framtid