Ashkan Aghili om Gymlecos Vadpress maskin: Mina vader har växt 1,5 cm på 5 månader

06 februari 2021 9:00 | Nyheter

För ca 5 månader sedan påbörjade Ashkan Aghili sin utmaning om att få vadmuskulaturen att växa. Hans vision var att träna vaderna var-och varannan dag under ett helt år. Han valde Gymleco som sponsor till sin utmaning och fick hem en vadpress maskin. Vi ringde upp Ashkan för att fråga hur idén kom till och hur utmaningen går hittills.

Var fick du den här galna idén ifrån?
Jag har alltid ”diggat” stora diamantformade vader men aldrig haft ett par själv. Men jag har sett att jag har kunnat ändra på den saken lite när jag fokuserade mer på att träna dem korrekt och mer frekvent. Då fick jag idén om jag börjar köra dem hårdare än allt annat och om jag har en maskin hemma så kommer jag inte undan att köra dem hårt så ofta det bara går.

Hur har utvecklingen av vad träningen varit hittills?
Faktiskt hela 1,5 cm skillnad sen jag fick min Gymleco maskin. Tänkte att jag ska få upp dem iaf en cm till.

Vad skulle du säga skiljer sig från att träna på den här maskinen till träning på t.ex. vadpress?
Skillnaden är att i denna Gymleco maskin så kan du både aktivera Soleus och Gastrocnemius i en och samma maskin. Det är liksom lättare att böja knöleden i denna maskin och aktivera olika delar av vaderna.

 

Om någon vill haka på en liknande utmaning och träna en och samma muskelgrupp så mycket som du gör med vaderna, vilket är ditt bästa tips?
Lyssna på kroppen, varje dag kanske inte är den bästa frekvensen att träna vader för alla men får helt enkelt känna efter. Sedan så är det viktigt att verkligen se till att försöka och analysera och utvärdera sin satsning och sitt upplägg för att maximera sina resultat. Men glöm inte att vaderna är en muskel som tål att belastas mycket och länge och ofta.

Varför valde du just Gymleco och den här maskinen till din utmaning?
Dels för att jag tycker om Gymlycos maskiner och människorna som står bakom Gymleco. Dessutom är maskinen som jag nämnde tidigare lite unik för den aktiverar hela vaden.

Mer information om Gymlecos Vadpress maskin finns på hemsidan.

Hem / Senaste nytt / Ashkan Aghili om Gymlecos Vadpress maskin: Mina vader har växt 1,5 cm på 5 månader